T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAYSERİ / BÜNYAN - Bünyan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

BÜNYAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ YİNE AVRUPA YOLUNDA

T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı’na bağlı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans), AB’ye üye ve üye olmaya aday ülkelerin teknolojik, sosyal, kurumsal ve kültürel alanda homojen bir yapıya sahip olmalarını amaçlayan programları yürütmekte ve bu programların ülkemizdeki işleyişini organize etmektedir. Bu programlardan biri olan Erasmus + Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personelinin Öğrenme Hareketliliği programları,  organizasyon ve içeriği bakımından Avrupa Birliği’ne üye ülkelerin sorumluluğunda,  AB’ne üye olan ve üye olmaya aday ülkelerin mesleki eğitimlerine yönelik politikalarını desteklemeye ve geliştirmeye yönelik bir programdır.

Bu program, ülkeler arası işbirliğine dayalı mesleki eğitim sistemleri ile uygulamalarında kalitenin geliştirilmesini, yeniliklerin teşvik edilmesini ve Avrupa boyutunun yükseltilmesini amaç edinmiştir.

Ülkemiz genelinde Türk Ulusal Ajansına sunulan 4000 i aşkın projenin  63’ü Türk Ulusal Ajans’ı tarafından desteklenmeye değer bulunmuştur. Gururla belirtelim ki bu 63 projeden  biri de okulumuz Bünyan Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanmış olan projedir.

Ülkeler arası  değişim sürecinde  gerçekleşecek olan “Endüstride Robotla Üretim, Kaynakçılık Uygulamaları ve CNC Alanında Yeni Teknolojilerin Kazanımları İçin Staj “ isimli projemiz, toplam 6 eğitimcimiz refakatinde 24  öğrencimiz  2023 yılı Haziran ve Temmuz aylarında iki akış halinde   dörder hafta boyunca   Fransa’daki işletmelerde proje konumuz çerçevesinde uygulamalı eğitim(staj) ve inceleme faaliyetlerini gerçekleştireceklerdir.

Bu konuda okul müdürümüz Veli ARSLAN,  Hızla gelişen dünyada eğitim ve iş sektörü alanında uluslar arası rekabetçi politikalarla baş edebilmenin yegane yolunun yeni / yenilikçi teknolojileri hem okullarımızda, hem de okullarımızın sıkı bir bağ içerisinde olduğu işletmelerde kullanılması gereğine işaret ederek, bu projenin bu doğrultuda sayısız faydalar sağlayacağını vurgulamıştır.

Tüm masrafları Avrupa Birliği tarafından karşılanmış olan projemizin bölgemizdeki işletmelerin ve eğitim kurumlarının yeni teknolojileri, gelişmiş uygulamaları tanımaları açısından oldukça önemli bir misyon üsleneceği bir gerçektir. Projemizle gelişmiş AB ülkelerinin teknolojik ve kurumsal seviyelerinin bölgemize, ülkemize transferi amaçlanmaktadır. Projemizin değişim süreci henüz bitmemesine rağmen projeden elde etmeyi planladığımız  faydalar daha şimdiden oluşmaya başlamıştır. Yaygınlaştırma faaliyetlerimiz ile artık eğitim kurumlarımız ve işletmelerimiz dar bölgesel düşünce mantığından uzaklaşmaya başlamıştır. Böylece Avrupa ve dünya ülkeleri ile rekabet edebilen, üretim alanındaki yeniliklere ve gelişmelere açık bir işletme ve eğitim politikası mantığı hakim olmuştur.

Projemizin bölgemiz, ülkemiz ve AB’nin ortak değerlerine yapacağı katkı düşünüldüğünde, okulumuz önemli bir misyon üslenmiştir.

Projemizin asıl uygulama alanı, öğrencilerimizin staj faaliyetlerini gerçekleştirmelerinin yanında Fransa’nın önemli tarihi ve turistik yerlerini de gezip gözlemleyerek bir çok alanda kültürel ve mesleki bilgi birikimi  elde edecek olmalarıdır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 09.05.2023 - Güncelleme: 09.05.2023 11:55 - Görüntülenme: 193
  Beğen | 0  kişi beğendi